Rozensoort: Vendela

De Vendela roos

De Vendela is van oorsprong een roos met een witte/crème kleur. Deze roos is echter bij ons niet te verkrijgen in de oorspronkelijke kleur. Deze roos wordt namelijk gebruikt om te kleuren. Het kleuren van de roos is een uniek en bijzonder proces dat niet geheel openbaar te zien is voor het publiek. Mede daardoor zijn de gekleurde rozen uit ons assortiment zo speciaal. De gekleurde Vendela rozen in ons assortiment zijn: blauwe rozen, regenboog rozen en regenboog pastel rozen. Dit soort rozen zijn niet overal verkrijgbaar, zeker niet voor een consument, maar bij ons wel!

Vendela rozen bestellen

Blauwe Vendela roosDe kweker zorgt voor verse Vendela rozen, deze worden dan op de onbekende wijze van unieke kleuren voorzien en worden vervolgens aangeboden op de markt. Wanneer er bij ons blauwe-, regenboog- of regenboog pastel rozen worden besteld, dan laten wij de kweker weten hoeveel en welke rozen er gewenst zijn. Op dat moment worden de rozen pas gekleurd. Als de rozen zijn gekleurd gaan ze naar de verzamelplek waar al onze rozen samenkomen. De rozen zullen naar de binderij worden gebracht waar ze tot een geheel boeket gebonden zullen worden en zijn ze klaar om verstuurd te worden.
De Vendela rozen worden zo vers mogelijk gekleurd en verzameld bij onze andere bestelde rozen. De rozen halen wij dus niet uit een voorraad en zijn dus allemaal vers, zodat de rozen zo lang mogelijk meegaan als jij ze thuis op de vaas zet. De bedoeling is natuurlijk dat er zo lang mogelijk van de Vendela rozen genoten kan worden. Dit is ook de reden dat de levertijd bij deze rozen langer is dan bij andere rozen. Deze rozen hebben meer voorbereiding en werk nodig om zo mooi te worden als dat ze te zien zijn op onze webshop.

Kleuren van de Vendela roos

Vendela: Regenboog rozenHet kleuren van de rozen is dus niet geheel openbaar gemaakt voor iedereen. Helemaal uitleggen hoe het werkt kunnen we dus ook niet. Dat is een geheim die onze kwekers bij zich houden. Wel is het proces voor de blauwe, als de twee tinten regenboog rozen vergelijkbaar aan elkaar. Ook weten we dat de inkt die gebruikt wordt om de rozen te kleuren een biologisch afbreekbare inkt is. De rozen zullen dus geen schade aan natuur en milieu aanbrengen! Wil je meer weten over duurzaamheid en wat wij hieraan doen? Op de pagina ‘Duurzaamheid’ vind je hier meer informatie over.
De inkt wordt door de steel van de Vendela roos opgenomen en naar boven vervoerd. De inkt wordt vervolgens opgenomen in de rozenblaadjes, maar ook in de bladeren aan de steel van de roos. Hierdoor zul je zien dat de bladeren van deze rozen ook mee kleuren. Dit is geheel normaal en kan verder geen kwaad. Dit proces heeft weinig tot geen invloed op het vaasleven van deze rozen. De Vendela roos is een sterke en zeer geschikte roos voor dit proces.

Boeket Vendela rozen

Wanneer je de gekleurde Vendela roos in huis hebt hoef je er alleen nog maar van te genieten. Of je nou gewoon houdt van de kleur blauw of de regenboog kleuren, in pastel tinten of in felle tinten of dat staat voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Deze rozen zijn in principe altijd geschikt. Wil je weten wat de betekenis is van deze speciale rozen? Lees dan onze blog: Symboliek van rozen kleuren en kom achter de symbolische betekenis van blauwe en regenboog rozen!
Waar je nog wel even op moet letten als je de rozen in huis hebt, is dat er altijd nog een aantal druppels kleur uit de stelen van de rozen kan lekken. Het is zonde als er gekleurde inkt in je kleding of andere oppervlakken terechtkomen.

Onze Vendela rozen:

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum