Surprose zo duurzaam mogelijk

Het hele team achter Surprose is van mening dat maatschappelijk verantwoord ondernemen niet iets bijzonders is, maar een basisvoorwaarde. Het zit in ons DNA. Dus niet alleen maar groene vingers, maar ook groen denken!

Onze bron: de kweker

Kweker: Meewisse Roses We kopen uitsluitend bij de bron, dus rechtstreeks bij de kweker. Wij selecteren deze kwekers niet alleen op de kwaliteit van hun product, maar ook op de manier waarop ze zo duurzaam mogelijk hun bedrijfsvoering hebben ingericht. Zo zijn al onze kwekers gecertificeerd als het gaat om duurzaam telen en verantwoord omgaan met mens en milieu.

Alle kwekers werken volgens de MPS standaard, vrijwel allemaal hebben ze de A status en hebben ze het SQ certificaat. Meer over onze kwekers vind je bij onze kweker. Meer informatie over de MPS certificering vind je hier.

Het transport

DHL-transport-surprose Alle processen zijn zo op elkaar afgestemd dat wij zoveel mogelijk de CO2 uitstoot reduceren. Bloemen in het algemeen zitten te lang in vliegtuigen en vrachtwagens…. Dat is niet goed voor de bloemen en ook niet goed voor ons milieu. Daarom houden we de keten zo kort mogelijk. Door de rozen rechtstreeks van de kwekerij naar onze binderij te vervoeren houden we de noodzakelijke transportbewegingen zo beperkt mogelijk.

We kiezen ook bewust voor DHL als onze preferred vervoerder, omdat zij werken volgens het “Go Green” principe. In de grote steden wordt al zoveel mogelijk gereden met kleine elektrische auto’s. Onderzoeken wijzen uit dat het thuisbezorgen van bloemen een mindere belasting voor ons milieu betekent, dan wanneer iedereen afzonderlijk naar een bloemist gaat om bloemen te kopen. Wil je meer informatie over de verzending? Hier lees je alles over het verzenden van onze rozen.

Onze binderij

Alle rozen worden op onze binderij centraal in Nederland verwerkt en ingepakt door gekwalificeerd personeel. We houden het gebruik van water zo beperkt mogelijk en vangen overtollig water op. De koelcellen op de binderij worden grotendeels gevoed door zonnepanelen en moderne LED verlichting zorgt voor minder stroomverbruik en minder warmteproductie.

Onze verpakking

Verpakking voor versturen Ondanks de luxe uitstraling van onze verpakkingen zijn ze vrijwel volledig recyclebaar. Een deel van ons verpakkingsmateriaal bestaat zelfs al uit gerecycled materiaal. We vermijden plastic en verpakken de rozen in papier. Alle informatie wordt zoveel mogelijk op FSC gecertificeerd papier gedrukt. Bovendien zijn onze dozen perfect voor het verzamelen van oud papier of te gebruiken als opslagdoos voor (seizoen) spullen op zolder.

Onze boeketten worden tijdens het transport vochtig gehouden door een 'freshbag'. De rozen krijgen dus een beetje water, voeding en een bacterieremmend middel mee tijdens het transport om de versheid te waarborgen. Deze freshbag kan (nog) niet bij het GFT afval, we streven samen met onze leverancier naar een composteerbare versie in de toekomst. Op dit moment bestaat de freshbag voor de helft uit composteerbaar materiaal, dus we zijn goed op weg.

Ons kantoor

Wij zijn op ons hoofkantoor in Oldenzaal gehuisvest in een modern pand dat een aantal jaren geleden klimaat neutraal gebouwd is. Onze klimaatbeheersing wordt geregeld door aardwarmte en als we te stil aan onze bureaus zitten gaat vanzelf de verlichting uit… Gelukkig gebeurt dat niet vaak, omdat we graag in beweging zijn voor onze klanten!

Heb je vragen over onze werkwijze of over ons duurzaamheidsbeleid? Stuur een mail naar verkoop@surprose.com

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum