Symboliek van de kleur rozen

De kleur van de roos, wat betekent dat?

Rozen kleur betekenis – Wat betekent de kleur van een roos?

Symboliek van de kleuren rozen Heb jij je ooit afgevraagd wat de kleur van een roos eigenlijk betekent? Misschien weet je dat rode rozen voor liefde en romantiek staan. Maar ook gele, blauwe, zwarte rozen hebben een bepaalde symboliek. Zo symboliseren blauwe rozen mysterie. Gele rozen zijn ideaal om weg te geven aan vrienden en groene rozen staan voor kracht en vruchtbaarheid. Oranje rozen geven vreugde en roze rozen geef je weg als bedankje. Witte rozen staan ​​symbool voor onschuld, zuiverheid en loyaliteit. Daardoor zijn witte rozen een passend cadeau bij een frisse start of afscheid. Een gekleurd boeket kies je bij vrolijke gelegenheden en om het leven te vieren.

Al duizenden jaren gebruiken mensen bloemen om hun emoties en gevoelens te uiten. En deze geheime taal gebruiken we nog steeds over de gehele wereld.

Surprose heeft meerdere soorten rozen van dezelfde kleur. Zo hebben we de rode Red Naomi, de rode EverRed, de donkerrode Black Baccara rozen, bijna zwarte rozen en rode rozen met lange stelen. Ons assortiment is enorm uitgebreid. Er zijn verschillende kleuren rozen, waarbij er altijd een roos is die past bij jou of je ontvanger. Ook de aantallen rozen die je geeft hebben een bepaalde symboliek, daar lees je in deze blog meer over. Alle rozen kleuren zijn hieronder benoemd. Zo weet je precies welke kleur rozen past bij elke gelegenheid. Je kunt ook hieronder vinden wat de betekenis is, wanneer je rozen krijgt.

Hieronder meer over de betekenis van kleuren rozen, per kleur, want iedere roos heeft een eigen betekenis!

Symboliek witte rozen

De symboliek van de elegante witte roos is vertrouwen, onschuld, zuiverheid, loyaliteit en respect. Ook staat de witte roos symbool voor herinnering. De witte roos is erg gewild in het bruidsboeket en past ook bij afscheid nemen en herdenken. Daarnaast is een boeket met witte rozen perfect voor een nieuwe zakelijke klant, een housewarming of natuurlijk het begin van een nieuwe liefde.

Wit is een elegante en neutrale kleur, daarom passen witte rozen in elk interieur en worden ze vaak gekocht als decoratie in huis. Voor onze witte bloemenkoningin gebruiken we onze White Avalanche Roses®. Onze professionele bloembindsters hebben bewust gekozen voor dit ras, omdat dit ras bekend staat voor de grote rozenkoppen en haar lange vaasleven.

Waar staan rode rozen voor?

Rode rozen staan wereldwijd bekend als het symbool voor de liefde en romantiek. Met rode rozen geef jij echt een gevoel of emotie aan iemand anders. Rode rozen zijn dus ideaal om aan jouw partner te geven op bijvoorbeeld een trouwdag, Valentijnsdag of andere speciale gelegenheid. Surprose heeft veel mogelijkheden om rode rozen aan iemand te geven. Zo heb jij boeketten met 100 rode rozen om een heel imposant cadeau te geven, maar kun je ook ervoor kiezen om een eigen aantal rozen in een boeket met bijvoorbeeld 33 rode rozen te bestellen, voor een verjaardag of trouwdag.

Memory Lane rozen

Symboliek paarse rozen

De boodschap die de paarse roos wil afgeven is 'Liefde op het eerste gezicht'. Het is dus niet zo dat alleen rode rozen het goed doen op Valentijnsdag, ook paarse rozen passen perfect bij een soortgelijke gelegenheid. Een paarse roos brengt het gevoel van betovering en verlangen over op de ontvanger.

Surprose heeft een lavendelkleurige roos in haar assortiment, een ware eyecatcher in ieder interieur! Deze lila roos is van de soort Memory Lane en is niet een rozen kleur die je elke dag ziet. Door haar bijzondere kleur wordt deze roos als prachtig geschenk gezien.

De betekenis van zwarte rozen

Waar staan zwarte rozen voor? De zwarte rozen hebben geen hele vrolijke betekenis en staan voor het einde van een periode, afsluiting en afscheid. Denk aan het einde van een relatie of een overlijden.

Een zwarte roos is iets speciaals. Zwarte rozen zijn een ware eyecatcher in het juiste interieur. Daarnaast worden onze zwarte rozen zeer gewaardeerd door iedereen die iets met de kleur zwart heeft. Denk aan de Gothic style. Zwart hoort bij de Gothic scene en daarom passen onze zwarte rozen hier perfect bij.

Wat betekenen roze rozen?

Roze rozen

Roze rozen zijn hele veelzijdige rozen. Zo hebben roze rozen ook meerdere betekenissen. Je kunt deze rozen bijvoorbeeld gebruiken als jij iemand dankbaar bent voor iets en diegene met deze rozen dat wil laten blijken. Verder staan roze rozen ook voor verlangen. Je kunt de roze rozen dus ook perfect aan jouw partner geven voor een speciale dag of juist gewoon zomaar. Roze rozen zijn er in verschillende tinten. Mede hierom zijn roze rozen ook populair in gemengde boeketten. Dit komt doordat de roze kleur echt tijdloos is en daarom passen ze bij veel andere kleuren.

Betekenis rozen: gele rozen

Vroeger hoorde de gele roos bij jaloezie of ontrouw. Tegenwoordig zien we deze roos als betekenis voor kracht, vriendschap en koestering.

Gele rozen koop je als prachtige decoratie om wat kleur in je huis te brengen. Een boeket gele rozen geeft niet alleen warmte en een goed humeur, de gele roos straalt minstens zoveel kracht en levendigheid uit, een echte eyecatcher in je woonkamer. Helemaal rondom de Paasdagen.

Gele rozen geef je cadeau als boodschap van kracht en dankbaarheid. Een boeket gele rozen is de perfecte manier om een langdurige vriendschap te vieren.

Waar staan oranje rozen voor?

Oranje rozen versturen betekent licht, vreugde en gezelligheid versturen. En dus zijn oranje rozen alleskunners. Met oranje rozen in huis straal je energie uit. Een boeket oranje rozen is een echte eyecatcher in elke woonkamer.

Wat betekenen groene rozen?

Groen staat voor leven, voor natuur, voor kracht en vruchtbaarheid. Groene rozen zijn op zich al best bijzonder. Deze rozen zijn van de soort Camouflage en hebben een zachte groene kleur. Ze schitteren in boeketten met alleen de groene rozen, maar kunnen ook perfect gecombineerd worden met andere kleuren rozen. Gecombineerd met witte rozen heb je een perfect kraamcadeau.

De zacht groene tint past in elk interieur en zal als cadeau dus vast goed worden ontvangen.

Blauwe rozen, wat betekenen die?

Blauwe rozen zijn de meest magische rozen, omdat ze mysterie symboliseren. Ook is blauw de kleur van rebellie. Omdat een van nature blauwe roos niet bestaat, het is een witte roos die blauw is gekleurd, staat hij voor een onwerkelijke droom, voor extase en onbereikbare liefde en fantasie. Surprose heeft zeer diepe en opvallend frisse blauwe rozen die de ontvanger verbaast met zijn onmogelijke schoonheid.

De symboliek van regenboog rozen

Regenboog rozen De kleuren van de regenboog hebben verschillende betekenissen. Je ziet deze kleuren vaak terug op vlaggen, zoals de bekende regenboogvlag. De bekendste regenboogvlag is die van de homobeweging, waar de regenboog staat voor diversiteit, de mens in al zijn kleuren. Daarnaast de vredesbeweging, waar de kleuren van de regenboog de wereldvrede symboliseren. Het verschil tussen deze twee regenboogvlaggen is de omgekeerde volgorde van de gekleurde banen.

Wij zijn er dan ook trots op dat onze regenboog rozen door deze doelgroepen omarmt worden. Een specialer cadeau dan een bos regenboog rozen kun je je niet bedenken. Heeft de regenboog voor jou of voor iemand die jij kent een speciale betekenis? Of houd je van felle kleuren? Dan zijn onze regenboogrozen het perfecte geschenk voor jezelf, een vriend, vriendin, familielid of geliefde.

Staat hier niet tussen waar je naar op zoek bent? Laat het ons weten! Stuur ons een e mail met wat je zoekt, wie weet kunnen we je verder helpen.

Rozen:
 1. 10 t/m 99 witte rozen
  Witte rozen - Kies je aantal - 10 t/m 99 rozen
  € 24,00
 2. 10 t/m 99 rode rozen - Red Naomi
  Rode rozen - Kies je aantal (Red Naomi) - 10 t/m 99 rozen
  € 24,00
 3. Lavendelkleurig rozenboeket
  Lavendelkleurige rozenboeket met panicum en eucalyptus
  € 35,00
 4. 10 t/m 99 zachtroze rozen
  Zachtroze rozen - Kies je aantal (Sweet Revival) - 10 t/m 99 rozen
  € 22,50
 5. 10 t/m 49 zwarte rozen
  Zwarte rozen - Kies je aantal - 10 t/m 49 rozen
  € 29,50
 6. Kies je aantal dieprode rozen - Black Bacarra
  Dieprode rozen - Kies je aantal (Black Baccara) - 20 t/m 99 rozen
  € 59,00
  Leverbaar in 3 werkdagen
 7. Kies je aantal gele rozen - 10 t/m 99 rozen
  Gele rozen - Kies je aantal - 10 t/m 99 rozen
  € 19,50
 8. Kies je aantal oranje rozen - 10 t/m 99
  Oranje rozen - Kies je aantal - 10 t/m 99 rozen
  € 19,50
 9. Groen rozenboeket met panicum en eucalyptus
  Groen rozenboeket met panicum en eucalyptus
  € 35,00
 10. 10 tot en met 49 blauwe rozen
  Blauwe rozen - Kies je aantal - 10 t/m 49 rozen
  € 29,50
 11. 10 t/m 49 regenboog rozen
  Regenboog rozen - Kies je aantal - 10 t/m 49 rozen
  € 29,50
 12. Rode premium long life roos in geschenkdoos
  Rode premium long life roos in geschenkdoos
  € 24,95

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum