Rozensoort: Confidential

De Confidential roos

Confidential rozenDe oranje Confidential roos is de meest voorkomende oranje roos in ons assortiment. Dat heeft te maken met de kwaliteit van deze roos, haar vaasleven, maar ook met de kleur van de roos. Deze roos heeft namelijk een overgang van kleur, van de buitenste rozenblaadjes tot het hart van de roos, de binnenste rozenblaadjes. De buitenste bladeren van de roos kunnen zelfs een rode kleur hebben, terwijl de rest van de roos oranje is. De oranje kleur is in het hart van de roos een lichtere kleur oranje, dan de buitenste rozenblaadjes. De rode kleur komt alleen voor in de buitenste bladeren, de Confidential roos is dus echt een oranje roos. Als je naar de afbeeldingen van deze roos kijkt, zie je het verloop van kleur die de roos van buiten naar binnen heeft. Dat maakt haar speciaal.

De knopgrootte van deze roos is ongeveer 5,5 cm. De roos heeft over het algemeen in ons assortiment een steellengte van 50 cm. Wanneer de roos wordt verwerkt in een gemengd boeket kan het zijn dat de lengte van de roos wordt bepaald door de lengte van de andere rozen in dat boeket. Een geschikte vaas voor deze rozen is ongeveer tussen de 25 en 35 cm hoog. De breedte van een passende vaas voor deze roos is vooral afhankelijk van de hoeveelheid rozen die je in je boeket hebt. De Confidential komt het beste tot haar recht, wanneer zij de ruimte heeft om zich volledig te openen.

Confidential, vers van de kweker

Deze oranje rozen worden gekweekt door een Nederlandse kweker in Kenia: Timaflor. In deze kwekerij zijn in totaal 2000 medewerkers elke dag aan het werk om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de rozen te controleren en de rozen te knippen. Eigenaar Simon vindt dat rozen uniek zijn en dat elke rozensoort en elke kleur anders en divers is. Hij heeft al over de 45 jaar aan ervaring in de bloemensector, waarvan hij al 15 jaar rozen teelt.

De Confidential roosIn Kenia is het klimaat perfect voor de rozen, er is veel zon en weinig regen. Hierdoor groeien de rozen sneller en wordt er ingespeeld op de natuurlijke bronnen die er zijn. De kwekerij bevindt zich op 10 km van de evenaar, het is er dan ook overdag tussen de 20 en 24 graden. Door de constante warmte blijft de kwaliteit gelijk en kan deze gewaarborgd worden. Ook aan duurzaamheid wordt er gedacht bij Timaflor. Zo worden de rozen naar Nederland verstuurd in gerecycled plastic en maken ze gebruik van zonnepanelen. Daarbij steunt Timaflor initiatieven met betrekking op milieuvriendelijkheid, sociale arbeidsomstandigheden, veiligheid en duurzaamheid.

De oranje roos in boeketten

De Confidential roos is te vinden in mono-boeketten, dit zijn boeketten met alleen deze oranje roos, maar ook in gemengde boeketten. Met en zonder groen blad, met roze rozen of met gele en rode rozen. Kortom, deze oranje roos is veelal verwerkt in allerlei verschillende rozenboeketten. Ook kun je deze rozensoort vinden in onze categorie “kies je eigen aantal”. Hier kun je zelf bepalen hoe groot jouw boeket wordt, van 10 oranje rozen tot en met 1001 oranje rozen. Is er een speciale gelegenheid, zoals een verjaardag of jubileum? Dan kun je dat getal invullen als aantal oranje rozen dat je in het boeket zou willen hebben. Zo maak je het boeket nog persoonlijker. Mocht je dan toch nog iets extra’s willen kun je bijvoorbeeld gipskruid erbij bestellen, een doosje chocolade, een teddybeer of een fles champagne! Maak het boeket helemaal eigen met onze cadeaus.

Hieronder vind je alle boeketten met de Confidential roos.

Onze Confidential rozen:

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum