Rozensoort: Memory Lane

Memory Lane rozen

Rozensoort Memory Lane

Lavendelkleurige rozenEen paarse roos komt maar weinig voor. De rozensoort Memory Lane heeft lavendelkleurige rozenblaadjes. Een zachte paarse tint die, wanneer de roos bloeit prachtig open komt met een grote hoeveelheid rozenblaadjes. De roos kan wel 4,5 tot 5 cm groot worden wanneer ze helemaal open komt op de vaas. De roos kan soms aan de rand van de rozenblaadjes roze zijn, dat is geheel normaal. De rest van de roos zal wel degelijk lavendelkleurig open komen. Deze roze rand bevindt zich meestal alleen aan de buitenkant van de roos en niet aan de binnenste bladeren.

Memory Lane rozen bestellen

De lavendelkleurige roos komt weer helemaal in, door de moderne uitstraling die de roos heeft. De roos is bij ons in het assortiment te verkrijgen in gemengde boeketten, zowel als een boeket met alleen deze lavendelkleurige roos.
De buitenste bladeren van de Memory Lane rozen zijn wat lichter van kleur. Dit zijn de beschermende bladeren. Deze bladeren geven de roos een natuurlijke uitstraling, maar zijn er eigenlijk om de roos te beschermen tegen andere rozen. Tijdens vervoer of in de vaas kunnen ze tegen elkaar aan komen. De buitenste bladeren zorgen er dan voor, dat de roos van binnen niet beschadigd wordt en zo mooi mogelijk blijft.

Betekenis paarse rozen

Een paarse roos staat onder andere voor trots, betovering, rust en spiritualiteit. Daarmee kun je de roos dus voor allerlei gelegenheden aan iemand geven. Wel staat een paarse roos symbool voor liefde op het eerste gezicht. Dat wil zeggen dat, als je deze rozen geeft vlak nadat je iemand hebt ontmoet, je hiermee aangeeft vanaf het eerste moment verliefd bent op de ontvanger! Meer weten over verschillende betekenissen van paarse rozen? Lees dan nu onze blog over de symboliek van rozenkleuren!

Memory lane rozen als cadeau geven

Memory Lane rozenDoor de betekenis die er aan deze rozen zit, kun je de roos cadeau geven met veel verschillende gelegenheden. Dit wil zeggen dat het een geschikt cadeau is voor een platonische relatie, een verjaardag of als bedankje. Wil jij lavendelkleurige rozen cadeau geven, maar wil je er nog iets extra’s bij? Dat kan! Kijk tussen onze geschenken naar iets extra’s.

Fijn aan deze roos is dat er relatief weinig doorns aan zitten, ten opzichte van andere rozen. De kans dat de ontvanger zich zal prikken aan deze roos is dus veel kleiner! Daarbij is dit tussen de paarse en lavendelkleurige rozen één van de meest gewilde roos van kwaliteit!

Van de kweker op de vaas

De Memory Lane rozen worden gekweekt door de kwekers Altima en Timaflor. Deze kwekers hebben Nederlandse roots en bevinden zich in Kenia. De kracht van de rozen uit Kenia is dat de zon daar perfect staat voor de rozen om te groeien. De zon staat hoog en het regent er weinig, daardoor kunnen de rozen snel groeien en worden ze sterk. Dat is erg belangrijk voor de hoge kwaliteit en de betrouwbaarheid van de rozen. De rozen worden geteeld op de Mount Kenya, dat is zo’n 2350 meter hoogte, op slechts 10 km afstand van de evenaar!

Onze Memory Lane rozen:

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum