Rosenstrauß Pflege

5 tips: rozen in de vaas verzorgen

Rozen zijn misschien wel de bekendste bloemen van allemaal. Dat komt vast door de symboliek.

Vaas van Surprose

Want rozen staan symbool voor liefde, maar ook voor vreugde, geluk en genegenheid. Ook de kleur van de roos heeft een bepaalde symbolische betekenis. Zelfs het aantal rozen dat je aan iemand geeft heeft een speciale betekenis. Wanneer je deze symboliek in huis hebt staan wil je daar toch zo lang mogelijk van genieten? Goed je rozen verzorgen is dan een must. In dit artikel geven we je verzorgingstips zodat jij optimaal kunt genieten van je prachtige bos rozen.

#1 Rozen verzorgen: Een glazen vaas

Het beste is om je rozen in een glazen vaas te zetten. Vazen van aardewerk hebben namelijk kleine poriën waarin bacteriën kunnen zitten en dit gaat ten koste van de levensduur van jouw rozen.

#2 Rozen verzorgen: Snij de stelen schuin

Snij de stelen van je rozen schuin af met een scherpe en schone snoeischaar. Het kan ook met een scherp en schoon mes als je geen snoeischaar (bij de hand) hebt. Door je roos schuin af te snijden zorg je ervoor dat deze meer ruimte heeft om voedingsstoffen in zich op te nemen. Verwijder ook de bladeren onderaan de stelen die in het water zouden kunnen komen.

Speciale tip voor het verzorgen van pioenrozen:

Heb je pioenrozen in je vaas? PioenrozenGeef je pioenen dan de ruimte om te bloeien, zet er dus nooit te veel in de (schone) vaas. Heb jij een bos waarbij niet alle knoppen uitkomen? Op de knoppen zit van nature een suikerlaagje en dat kan ervoor zorgen dat de pioenen niet uit zichzelf opengaan. Spoel dan de knoppen even af met lauwwarm water. Wil je meer weten over pioenrozen? Lees er hier dan meer over.

#3 Rozen verzorgen: Rozen op schoon water

Zet je rozen altijd op schoon (lauwwarm) water. En zorg er dus voor dat de bladeren niet in het schone water komen, haal er desnoods nog een paar weg. De doornen kunnen wel gewoon blijven zitten. Vergeet niet de (bijgeleverde) bloemenvoeding toe te voegen aan je vaas. En om een beetje op te schieten, de schuin afgesneden stengels kunnen niet te lang in contact staan met lucht. De kop van de roos gaat dan uiteindelijk hangen.

#4 Rozen verzorgen: Regelmatig verschonen

Vul regelmatig het water in de vaas bij met schoon lauwwarm water. Het verschonen van je vaas met rozen doe je na een week. Maak de vaas goed schoon, snij de stelen opnieuw ca. 3 cm schuin af en vul de vaas weer met lauwwarm water. Voeg ook het tweede zakje snijbloemenvoeding, dat bij elke Surprose bestelling geleverd wordt, toe.

#5 Rozen verzorgen: Een koele plek

RozenschaarJouw rozen komen het beste tot hun recht op een koele en tochtvrije plek. Dus zet de vaas niet in de volle zon, naast de deur of dicht bij de verwarming of kachel.  

Dan nog een laatste tip van ons. Heb je rozen ontvangen, zet ze dan zo snel mogelijk op water anders gaan ze slap hangen. Is dit jou overkomen? Rol de rozen dan strak op in (kranten)papier, zet ze in koud water en laat ze een nacht op een koude plek in huis staan. De kans is groot dat ze de volgende ochtend hersteld zijn en eindelijk op de vaas kunnen. Wanneer je je rozen goed blijft verzorgen zullen ze zeker 2 tot 3 weken mooi blijven. Dat is toch optimaal genieten?

Ben jij toe aan nieuwe rozen of wil je iemand anders verrassen? Ben jij nog meer van rozen gaan houden sinds je ze goed verzorgt? En wil jij jezelf of misschien wel iemand anders blij maken met de mooie rozen van Surprose? Kies een boeket of enkele losse rozen uit ons brede assortiment en maak gebruik van bovenstaande verzorgingstips om zolang mogelijk te genieten van de meest prachtige en symbolische bloemen.

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum