Rozenweetjes

10 Rozenweetjes

Weetjes over rozenDe populairste bloemen ter wereld maken indruk met hun schoonheid, intense kleur en met hun magisch zoete en verfrissende rozengeur. Rozen verfraaien elk huis en passen daarom zowel in een klassiek als in een modern interieur. Daarbij geven we tegenwoordig niet meer alleen een boeket rode rozen cadeau. Ook boeketten met gele, witte, blauwe, zwarte en zelfs boeketten met regenboogrozen zijn niet meer weg te denken. Surprose is jouw persoonlijke rozenexpert, wij leveren deze boeketten met de meest exclusieve rassen, altijd van de allerbeste kwaliteit. Wil je meer weten over onze rozen? Wij delen graag onze passie, kennis en ervaring met jullie aan de hand van 10 rozenweetjes.

#1 Bloemenvaas

Wist je dat elke roos de voorkeur geeft aan vers lauw water en een schone glazen bloemenvaas? Vazen van aardewerk hebben namelijk kleine poriën waarin bacteriën kunnen zitten en dit gaat ten koste van de levensduur van de rozen. Hoe groter de opening van de glazen vaas en hoe luchtiger de rozen vallen en hoe langer het boeket in volle glorie blijft. Meer over de verzorging van rozen vind je hier.

#2 De perfecte locatie

Wist je dat de locatie van de vaas met rozen erg belangrijk is voor de houdbaarheid? Rozen houden niet van de volle zon, niet van de warmte van een verwarming of kachel en ook niet van tocht. Om optimaal te kunnen bloeien staan rozen graag koel met een constante temperatuur.

Zet je rozen ook niet naast rijpend fruit. Want rijpend fruit produceert een gas, ethyleen, dat de rijping versnelt van het fruit in de buurt. Maar het versnelt ook "rijping" en dus het verwelken van de rozen. Meer over de verzorging van rozen vind je hier.

#3 Rozenfamilie

Wist je dat vruchtenplanten zoals de aardbei, de framboos, de peer, de appel en de pruim ook tot de rozenfamilie behoren?  De Rozenfamilie, Rosaceae, is een plantenfamilie met circa 2950 soorten binnen 91 geslachten. De Rozenfamilie produceert dus ook veel eetbaar fruit. 

#4 Rozenvoeding

Wist je dat de, door Surprose geleverde, gel een mengsel van suiker en plaklijm bevat? Rozenvoeding is nodig om geknikte stengels te voorkomen en de bloei van de rozenkoppen optimaal te ondersteunen. De rozenvoeding, in de vorm van een gel, bevat dus een mengsel van suiker en plaklijm. De suiker levert energie via koolhydraten die de bloemen dagenlang in volle bloei houden. En de plaklijm voorkomt, zoals de naam al doet vermoeden, dat de rozenstelen aan elkaar plakken.

#5 Pioenrozen

Wist je dat pioenrozen natuurlijke suikers aanmaken? Deze natuurlijk suikers zitten in een laagje rond de knop. Daarom hebben de pioenen soms wat moeite om open te bloeien. Wil jij ze een handje helpen? Spoel dan de knoppen even af met lauwwarm water. Grote kans dat je pioen binnen twee tot drie dagen in bloei staat! Wil je meer weten over pioenrozen? Lees er hier dan meer over.

#6 Rozen per stuk

Rode rozen per stukWist je dat het aantal rozen dat je aan iemand geeft een speciale betekenis heeft? Wanneer je iemand één losse roos geeft bezegel je hiermee je relatie. Je wil hiermee zeggen ‘ik hou nog steeds alleen van jou’. Als je één losse roos geeft, in een andere kleur dan rood, dan is het een bedankje. Bij Surprose kun je je eigen aantal rozen kiezen en dus ook rozen per stuk bestellen, dat kan al vanaf 10 stuks. Hiernaast is het ook mogelijk om 1 of 3 losse rozen te bestellen. Zo bestel je voor elke gelegenheid het juiste aantal van de mooiste rozen. Meer over rozen per stuk lees je hier.

#7 Mythen en rozen

Wist je dat er verschillende mythen zijn die verwijzen naar het ontstaan en gebruik van rozen? Rozen als symbool voor de liefde komt waarschijnlijk voort uit de mythe van Adonis. Hierna werden rode rozen het symbool voor eeuwige liefde en daarom ook veelvuldig gegeven op dagen zoals Valentijnsdag.

#8 De symboliek van de kleur

Wist je dat de kleur van de verschillende rozen een symboliek hebben? Rode rozen staan dus symbool voor de liefde, maar niet alleen rode rozen hebben een symboliek. Zo symboliseren blauwe rozen mysterie, ook is blauw de kleur van rebellie. Gele rozen zijn ideaal om weg te geven aan vrienden en groene rozen cadeau geven staat voor frisheid en verbazing. 

#9 Vanaf de 16e eeuw

Wist je dat rozen in Nederland bekend zijn vanaf de zestiende eeuw. Toen werden rozen vooral geteeld in formele paleistuinen. In 1829 bestonden er al 2562 verschillende soorten rozen. Maar mogelijk is de teelt van rozen al zo’n 5000 jaar geleden in de buurt van de Indus-vallei of in China voor het eerst ontstaan. 

#10 Rozengeur

Geurende rozenWist je dat de zoete geur van rozen soms zo sterk is dat deze bijna bedwelmend is? Deze bedwelmende geur maakt een diepe indruk en stimuleert tal van gevoelens. Hierbij staat de liefde natuurlijk centraal. Rozengeur wordt daarom al sinds mensenheugenis toegepast. Rozenwater wordt gedistilleerd in de parfumindustrie, máár is ook van belang voor de farmaceutische industrie.

Was jij al op de hoogte van deze rozenweetjes? Wil je nog meer weten over jouw favoriete bloem? In onze blogs vertellen wij nog meer over rozen, de symboliek, de verschillende kleuren, de verzorging en over het proces van de rozenkweker naar de vaas. We doen ons best om onze kennis, ervaring en passie met jullie te delen. Heb jij, na het lezen, het perfecte geschenk gevonden? Duik dan onze webshop in op zoek naar het perfecte boeket. Want rozen cadeau geven is altijd een goed idee. Wil je ook nog een luxe geschenk, zoals een fles champagne of een doos Lindt chocolade, toevoegen aan jouw boeket rozen? Ons uitgebreide assortiment geschenken vind je hier.

 

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum