Bij hooikoorts, neem rozen!

Rozen bij hooikoorts

Last van hooikoorts? Haal dan rozen in huis!

Rozen bij hooikoortsHet is voorjaar, voor de meeste mensen een heerlijk seizoen. Maar voor sommige mensen betekent dat maar één ding: hooikoorts. Heel vervelend, want deze mensen kunnen vaak geen bloemen in huis verdragen. Terwijl bloemen juist ultieme blij makers zijn, om te geven en te krijgen. Gelukkig geldt dat niet voor alle bloemen en kunnen mensen met hooikoorts of gevoelige luchtwegen wél genieten van rozen in huis. Waarom? Omdat rozen de minst allergische klachten veroorzaken in vergelijking met andere bloemen.

Hooikoorts

Hooikoorts wordt veroorzaakt door rondzwevende pollen, ook wel stuifmeel. De bestuiving van de meeste planten, grassen, bomen en bloemen vindt plaats door de lucht. Vroeger werd juni de “hooimaand” genoemd. De maand waarin mensen het meest last hadden van hooikoorts. Maar tegenwoordig zien we dat hooikoortsklachten vooral tussen februari en september voorkomen. Wanneer je last krijgt is afhankelijk van de bloeiperiode van de bloeiende grassen, bloemen, planten of bomen waar je allergisch voor bent. Heb je pech, dan heb je het hele seizoen klachten.

Gelukkig zijn er ook bloemen die met behulp van insecten worden bestoven, waarbij het stuifmeel dus niet door de lucht rondzweeft. Deze bloemen, onder andere rozen, zijn beter geschikt voor mensen met hooikoorts. Gelukkig wil hooikoorts dus niet betekenen dat je nooit meer een mooie, fleurige bos bloemen op tafel kunt zetten. Je moet alleen weten wélke bloemen.

Rozen en hooikoorts

1 roos bij hooikoortsGelukkig voor iedereen met hooikoorts zijn er een aantal bloemen die laag in pollen zijn, zoals rozen. Mensen met hooikoorts zijn voor rozen dus een stukje minder gevoelig. Het is handig wanneer ook je partner, vrienden en familie dit weten, zodat ze jou kunnen verrassen met een prachtig boeket rozen*. Helaas kunnen wij geen garantie geven dat de ontvanger geen last krijgt van hooikoortsklachten wanneer ze onze rozen ontvangt. Want rozen geven helaas geen garantie dat mensen met hooikoorts helemaal geen reactie krijgen op de pollen. Want ook rozen hebben pollen.

*In plaats van een bos met 30 of 50 rozen raden wij aan om een kleiner boeket te kiezen. Bij Surprose koop je 1 losse roos, 3 rozen of je kies je je eigen aantal rozen vanaf 10 stuks. Ook kleine boeketjes zijn mooi voor in huis. En bovendien gaat het om het gebaar.

Geef rozen aan iemand die last heeft van hooikoorts

Ken jij iemand met hooikoorts en wil je haar bedanken, verwennen of verrassen? Geef die bijzondere vrouw dan een cadeau waar ze ruim twee weken van kan genieten. Zoals onze pioenen of rode Naomi-, witte Avalanche- of Sweet Revival rozen van topkwaliteit. Bij Surprose is alles mogelijk, neem snel een kijkje in ons assortiment. Wij vinden het heel belangrijk om de ontvanger een speciaal gevoel te geven. Daarom zijn al onze rozen verpakt in een luxe doos, waardoor alleen al het uitpakken een cadeautje is.

Een extra cadeau toevoegen aan je boeket rozen

Vind je 3 rozen toch te weinig? Voeg dan een extra cadeau toe aan je bestelling. Zoals een doos Lindt bonbons, een knuffel, champagne of een goede fles wijn. In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod aan luxe geschenken. Verras iemand waar jij om geeft met de beste rozen, hand gebonden en geleverd door Surprose!


Onze rozen:

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum