DIY met rozen

5x DIY rozen; creatief aan de slag met echte rozen

Gek op rozen? Op de geur, de kleur, de bloemblaadjes en op de kracht die ze uitstralen? Wist je dat je, naast je boeket rozen op de vaas zetten, nog veel meer kunt doen met verse rozen? Maak een homespray of droog onze Red Naomi rozen en bewaar ze voor altijd. Geïnspireerd? Ontdek dan 5 x DIY rozen tips om creatief aan de slag te gaan met onze allermooiste rasechte rozen. Leuk om zelf te houden, maar natuurlijk ook om cadeau te geven.

#1 DIY Flowerbox / Cadeaudoosje met rozen

RoseboxJe hebt ze vast een keer voorbij zien komen, de steeds populairder wordende ‘flowerboxes’. Rond of vierkant met witte, rode of roze rozen erin, soms aangevuld met gipskruid. Hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan en een persoonlijk en romantisch cadeaudoosje gevuld met rozen te maken? Om cadeau te geven op een verjaardag, op Moederdag, met Valentijn of op een bruiloft. Of om gewoon lekker zelf te houden! Onze rozen, mits je ze goed verzorgd, blijven ruim twee weken in de flowerbox staan.  

Wat heb je nodig:

 • Een mooi (kartonnen) doosje (Ikea, Hema, Action)
 • Plastic folie
 • Steekschuim (oase)
 • Mes
 • Snoeischaar
 • Eventueel gipskruid
 • Verse rozen

Snijd het steekschuim op de maat van het doosje en bescherm het kartonnen doosje tegen het natte steekschuim met plastic folie. Creëer met de gekozen rozen, die je natuurlijk eerst schuin afsnijd op het gewenste formaat, een prachtig cadeaudoosje. In onze webshop vind je rozen, met of zonder gipskruid, in verschillende rassen, maten en kleuren die je hiervoor kunt gebruiken. In onze blog rozenverzorging lees je hoe je je rozen het beste kunt verzorgen.

#2 DIY wandkleed / Rozengordijn met echte rozen

Je huis, feest- of eventlocatie opleuken? Doe dat door een wandkleed te maken van echte rozen. Heb je al een plekje uitgekozen?

Wat heb je nodig:

Bevestig de met water en voeding gevulde waterflesjes, die je in ook in onze webshop kunt kopen, aan de achterkant van de stof met een dun ijzerdraadje en maak een klein gaatje in de stof. Steek de schuin afgeknipte steel via de voorkant van het doek door het gat in het waterflesjesmet water. Met een ijzerdraadje maak je de roos vast zodat deze niet dit naar voren gaat hangen. Door verschillende kleuren en soorten rozen te gebruiken en de stelen op verschillende formaten af te knippen krijg je een speels geheel.

#3 Rozen drogen

Rozen drogen: DIYHelaas bestaan er geen rozen die voor altijd meegaan. Onze rozen, zoals de Red Naomi, staan ruim twee weken op de vaas, maar geen maanden of zelfs jaren helaas. Gelukkig is er een toch mogelijkheid om jouw lievelingsbloem voor altijd op de vaas te hebben. Je kunt onze rozen drogen. Om ze te bewaren als herinnering aan een bijzonder moment, zoals je bruiloft of het afscheid van een dierbare. Het drogen van rozen is een prachtige manier om een aandenken te maken dat jarenlang meegaat. In onze blog over het drogen van rozen vind je twee manieren om rozen te drogen.

#4 DIY Homespray met natuurlijk rozenwater

Gek op de geur van rozen? Maak dan deze heerlijke homespray van rozenwater en laat jouw huis altijd naar rozen ruiken. In de oude Ayurvedische cultuur van India speelde rozenwater al een grote rol en ook de Egyptische schone Cleopatra was er dol op.

Wat heb je nodig:

 • 250 gram rozenblaadjes
 • 300 milliliter gedestilleerd water of heel zuiver bronwater
 • Een pan van roestvrij staal
 • Een mooi transparant sprayflesje
 • Trechter/zeef

Was de rozenblaadjes en houd er een paar apart. Giet het water in de pan en doe hier de rozenblaadjes bij. Zorg dat ze onder water komen te staan. Breng het water vervolgens aan de kook, maar blijf goed opletten dat het water niet verdampt. Houd wel de deksel op de pan zodat er geen geuren verloren gaan. Zet het vuur nu laag en laat het zo’n twee uur staan. Laat het iets afkoelen en giet het rozenwater met behulp van de trechter zonder de gekookte rozenblaadjes in je sprayflesje. Voeg nu de overgebleven verse rozenblaadjes toe aan je sprayflesje voor de ultieme home deco beleving.

Taart decoreren met rozen

#5 Taarten decoreren met verse rozen

Wij hebben al een paar keer foto’s voorbij zien komen van klanten die onze rozen gebruiken als decoratie van hun zelfgemaakte taart. Rozen kunnen je taart net dat beetje extra geven of juist het middelpunt van de taart zijn. Onze witte Avalanche en onze pastel regenboogrozen lenen zich hier perfect voor. Wil je de rozen zo lang mogelijk mooi houden en het eten van de taart nog gebruiken als decoratie? Gebruik dan onze kleine waterflesjes met water en voeding. Dan blijven de rozen zo’n twee weken staan.

Heb jij een DIY gemaakt met onze rozen? Tag ons dan met #surproseme, wie weet reposten wij jouw foto om andere mensen te inspireren aan de slag te gaan met onze prachtige rozen.


Voor je DIY:

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum