Dit is een bijzondere roos die doet denken aan een Engelse tuinroos. Een roos die rond is en waarvan de rozenblaadjes anders in elkaar zijn gevouwen dan een klassieke roos. Bij een klassieke roos kun je denken aan bijvoorbeeld de Avalanche roos. Dit is een klassieke en erg populaire roos. Er zijn duidelijke verschillen te zien tussen de twee rozen. Gelet op de rozenblaadjes, hoe zij gevouwen zijn, de vorm van de gehele roos en de vorm van de rozenblaadjes.

Over de Victorian roos

Victorian boeketDe Victorian rozen in ons assortiment hebben een steellengte van 50 cm. Daarbij hebben ze een erg grote knop die wijd zal open bloeien. Bij het open komen van de knop zullen de talloze bloembladeren prachtig tot hun recht komen. Hierdoor zullen de rozen al gauw een vaas vullen en zijn ze een ware eyecatcher in huis. Door deze kenmerken behoort de Victorian roos tot één van onze XXL rozen in onze collectie. Andere XXL rozen zijn onder andere de Sophia Loren en de Red Naomi. De buitenste rozenblaadjes hebben een lichtere kleur dan de binnenkant van de rozenknop. De binnenkant van de roos is zalmkleurig, deze kleur vervaagt en wordt zachter naar de buitenkant van de roos.

Dit alles maakt dat de Victorian roos een erg exclusieve roos is. Door de exclusiviteit van deze roos, hebben wij een langere levertijd nodig om ervoor te zorgen dat bij elke bestelling de meest verse rozen worden bezorgd. Wanneer er namelijk besteld wordt, zullen wij jouw bestelling doorgeven aan de kweker. Zij zorgen er dan voor dat het aantal bestelde rozen vers geknipt zal worden, waarna ze naar onze bloembindsters zullen gaan. Daar zullen ze met de hand worden gebonden, krijgen ze een freshbag met water en voeding en wordt er papier om het boeket gewikkeld om de rozen te beschermen tijdens het vervoer naar de ontvanger.

Rozen, vers van de kweker

De Victorian roosDat de rozen exclusief zijn mag wel duidelijk zijn. De kweker van deze rozensoort heet dan ook: VIP roses. Zij kweken meerdere bijzondere rozensoorten die je niet alledaags tegenkomt, zoals de Victorian roos! VIP roses staat voor Very Impressive Product. Het is een Nederlandse kwekerij van twee broers die het bedrijf hebben overgenomen van hun vader. Een echt familiebedrijf dat al 35 jaar bestaat en zo’n 3,5 hectare aan grond heeft waar zij hun rozen op laten groeien. Ook bij VIP roses is duurzaamheid erg belangrijk, net zoals wij dat vinden. Voor meer informatie over wat wij doen aan duurzaamheid, ga je naar de pagina Surprose en duurzaamheid. Daar lees je alles over wat wij doen om ons steentje bij te dragen aan duurzaam ondernemen. Bij VIP roses wordt onder andere gebruik gemaakt van insecten die ervoor zorgen dat er geen ziektes of schadelijke beestjes bij de rozen kunnen komen. Er wordt op deze manier geen gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën. Er zijn zelfs medewerkers die zich volledig richten op het de beestjes die ervoor zorgen dat de rozen kunnen blijven groeien. Zij houden in de gaten hoe het met deze insecten gaat. Alles om te voorkomen dat er chemicaliën gebruikt moeten worden.

De Victorian op de vaas

Zo lang mogelijk van je rozen kunnen genieten, dat is natuurlijk de bedoeling. Bij elk boeket dat verstuurd zit een boekje met daarin een aantal basistips om de rozen te verzorgen. Denk hierbij aan het verversen van het water, schoonmaken van de vaas en het schuin afsnijden van de stelen. Daarnaast doen wij 2 zakjes bloemenvoeding bij de rozen. Bloemenvoeding zorgt er namelijk voor dat de rozen vers blijven en je nog langer kunt genieten van je Victorian rozen. Door het toevoegen van een tweede zakje bloemenvoeding na een week, zul je zien dat het vaasleven van je zalmkleurige rozen verlengd wordt. Om nog langer van je Victorian rozen te kunnen genieten kun je ze het beste uit de buurt houden van direct zonlicht, tocht, kachels en de verwarming. Ook houden ze er niet van om in de buurt van fruit te staan. Wil je weten waarom en nog een aantal andere tips bekijken? Kijk dan tussen onze verzorgingstips.

Beschikbaarheid Victorian rozen

De Victorian rozen zijn alleen verkrijgbaar tussen april en november. Wanneer ze verkrijgbaar zijn, kun je ze hieronder bekijken. Indien de rozen niet meer beschikbaar zijn, zullen ze niet getoond worden. De Victorian roos is een wilde roos die alleen groeit in het voorjaar tot en met halverwege de herfst.

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum