Rozensoort: Duchesse de Nemours

Rozensoort: Duchesse de Nemours

Witte pioenroosEen witte en hele mooie pioen, maar wat maakt haar bijzonder? Wij kiezen exclusieve rozen en daarmee ook premium pioenrozen. Dus deze witte pioenroos is erg bijzonder en niet zomaar een simpele pioen, maar waarom? Hieronder gaan we je alles vertellen over deze pioen. Waarom ze bijzonder is, wat haar uniek maakt en nog veel meer.
Deze pioen is al over een eeuw oud. Ze is ontdekt in 1856 door een Fransman. Deze Fransman heeft meerdere pioensoorten gekweekt en zo ook zelf nieuwe soorten ontdekt en veredeld. Dat deze pioensoort nu nog steeds bestaat en nog steeds populair is zegt veel over de kwaliteit van de pioenroos. De Duchesse de Nemours is nog steeds, na al die jaren, een sterke pioenroos van hoge kwaliteit! Dat is niet het enige wat haar zo bijzonder maakt, ze heeft meer eigenschappen die haar onderscheiden van andere witte pioenen.

Dit maakt de witte pioen bijzonder

Duchesse de Nemours pioen

Haar witte kleur bijvoorbeeld, de Duchesse de Nemours heeft echt een hagelwitte kleur. Haar kleur is heel puur, zeker als je haar vergelijkt met andere witte pioenen. Pioenen hebben een geel hart, dit zijn de meeldraden, vanuit het hart van de pioen kun je een gele gloed zien van deze meeldraden. Verder is de pioen geheel hagelwit! Andere witte pioenen zijn vaak crèmekleurig, of lopen over van wit naar crème, dat heeft deze hagelwitte pioenroos dus zeker niet. Daarnaast is de Duchesse de Nemours één van de weinige pioenrozen die ook geurend is. Wanneer ze open komt op de vaas zal ze een heerlijke geur verspreiden! De pioen begint als een hele kleine rozenknop, maar als ze eenmaal open komt kan ze tot ca. 13 tot 15 cm breed worden. Ze zal de vaas zullen met prachtige bloembladeren en de ruimte met een heerlijke geur!
Hierdoor wordt ze in de zomer vaak gebruikt voor bruiloften. Je kunt hierbij denken aan het bruidsboeket zelf, maar ook aan de decoratie op de tafels voor de gasten en aankleding van de ruimte.

Dubbelbloemige pioenroosDubbelbloemige witte pioenroos

Ze kan dus erg groot worden. Daar komt nog bij dat de witte pioenroos een dubbelbloemige pioen is. Een enkelbloemige pioen heeft aan de buitenste rand 5-10 rozenblaadjes. Een dubbelbloemige pioen daarentegen heeft veel meer rozenblaadjes aan de buitenste rand. Daarbij heeft de Duchesse de Nemours pioen een bolvormig hart. Dat wil zeggen dat wanneer de pioen open komt, ze gevuld is met talloze smallere rozenblaadjes. Ze is dus niet alleen breed, maar ook volumineus!

De witte pioenroos is bij ons te vinden als boeket gemengd met panicum, als mono-boeket (een boeket met alleen pioenen), maar je kunt ook zelf een aantal witte pioenen kiezen. Verstuur deze witte pioen naar iemand anders, of verwen jezelf met een prachtige bos pioenrozen!

Onze Duchesse de Nemours pioenrozen:

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum