De rode pioenroos: Red Charm

De rode pioenroos: Red Charm

De rode pioenroos: Red Charm. Één van de beste rode pioenrozen die er te vinden is. Waarom? Omdat ze erg sterk is, vol zit met bloembladeren, open komt op de vaas en een langer vaasleven heeft dan andere rode pioenrozen. Je zult hier alles lezen over deze rode pioenroos, wat haar bijzonder maakt, hoe groot ze wordt en een aantal tips voor een prachtig in bloei staande bos pioenrozen.

Red Charm pioenroos

Wat voor soort pioen is de Red Charm?

De meest bekende typen pioenrozen zijn enkelbloemige en dubbelbloemige pioenen, maar er zijn nog vele andere soorten pioenrozen. De Red Charm pioen is bijvoorbeeld een bolronde pioenroos. Wanneer de pioenroos nog gesloten is, zijn alleen de buitenste bloembladeren te zien. Bij het open komen van de Red Charm zul je zien dat de buitenste grote bloembladeren helemaal naar buiten komen en de binnenkant van de pioen is gevuld met smalle bloembladeren die een ronde bol vormen op de buitenste bloembladeren.

De Red Charm kan eenmaal opgebloeid tot wel ca. 22 cm groot worden! Dat gecombineerd met het volume in de roos zelf, zorgt voor een gevulde vaas. Het is daarom wel aan te raden om een ruime vaas te gebruiken. De pioenen hebben de ruimte nodig om volledig open te komen.

Bos rode pioenrozenVerzorg je rode pioen

Komen jouw rode pioenen niet open? Voel eens voorzichtig aan de knop van de pioen, het kan namelijk zijn dat er een klein suikerlaagje om de knop zit. Dit is voornamelijk om de pioenen zo vers en dicht mogelijk te houden, zodat ze bij jouw thuis helemaal tot bloei kunnen komen. Wat je hieraan kunt doen is vrij simpel. Houd de pioen ondersteboven onder een lauwwarme kraan, maar zorg ervoor dat dit water niet in de pioen zelf komt. Water in je pioen zorgt voor een verkort vaasleven en dat is juist niet wat we willen. De verzorging van de pioenen is verder gelijk aan andere rozen, schuin afsnijden, bladeren verwijderen en gebruik maken van de bloemenvoeding.

Rode pioenroos

Onze Red Charm pioenen

Om de rozen zo vers mogelijk bij jou thuis te kunnen bezorgen en deze reis dan ook zo kort mogelijk te houden, komen alle Red Charm pioenen uit Nederland. Zo zijn ze maar kort onderweg naar jou, zijn ze vers en hebben ze een langer vaasleven. Daarnaast is een kortere weg naar jou ook nog beter voor het milieu! De Red Charm is bij ons te vinden in een boeket van 15 pioenen, een boeket van 10 pioenen met panicum, maar je kunt ook zelf het aantal pioenen kiezen dat je in jouw boeket wilt hebben! Er zijn dus genoeg mogelijkheden om jouw perfecte bos rode pioenrozen in huis te halen.

Wist je dat deze rode pioen al bestaat sinds 1944? En dat ze zelfs een prijs heeft gewonnen in 1956? Wat dit zegt over de Red Charm? Dat ze een hele sterke en mooie pioensoort is!

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum