Rozen als perfect geschenk

Rozen als perfect geschenk

Er is geen enkele andere bloem ooit zo populair geweest als de roos gedurende de laatste 50 jaar. Maar wist je dat we al sinds 1800 rode rozen lieten bezorgen als romantisch symbool? 

Rozen als perfect geschenk

Je ziet de roos niet alleen in de tuin of op de vaas, maar rozen komen ook als embleem terug in talloze familiewapens en vlaggen. En ook als symbool voor politieke partijen, internationale evenementen en bedrijven. Ja, de roos is echt een bijzondere plant en is niet voor niets de meest geliefde bloem ter wereld. Anno 2020 nog steeds ontzettend populair en daarmee dus een perfect geschenk. Tegenwoordig geven we niet alleen maar een boeket rode rozen cadeau. Ook boeketten met gele, witte, blauwe, zwarte en regenboogrozen zijn niet meer weg te denken.

De geschiedenis van de roos

Mogelijk is de teelt van rozen zo’n 5000 jaar geleden in de buurt van de Indus-vallei of in China voor het eerst ontstaan. De oude Perzen vervaardigden al rozenolie uit bloemblaadjes en in de oudste Chinese boeken wordt er ook al over rozen gesproken. Via de Grieken kwam de Perzische rozenteelt bij de Romeinen terecht en die raakten verzot op rozen en begonnen met kweken. In Nederland zijn rozen bekend vanaf de zestiende eeuw. Toen werden rozen vooral geteeld in formele paleistuinen. In 1829 bestonden er al 2562 verschillende soorten rozen.

Er zijn verschillende mythen die verwijzen naar het ontstaan en gebruik van rozen. Rozen als symbool voor de liefde komt waarschijnlijk voort uit de mythe van Adonis. Hierna werden rode rozen het symbool voor eeuwige liefde en daarom ook veelvuldig gegeven op dagen zoals Valentijnsdag.

Symboliek van de kleur rozen

Alle kleuren rozen Niet alleen rode rozen hebben een symboliek. Zo symboliseren blauwe rozen mysterie, ook is blauw de kleur van rebellie. Gele rozen zijn ideaal om weg te geven aan vrienden en groene rozen cadeau geven staat voor frisheid en verbazing. Oranje rozen geven warmte en vreugde en roze rozen geef je weg als bedankje. Zwarte rozen geef je bij een trieste gelegenheid, zoals een afscheid. Witte rozen staan ​​symbool voor onschuld, zuiverheid en loyaliteit, ook een passend cadeau bij een frisse start. Een gekleurd boeket kies je bij vrolijke gelegenheden en om het leven te vieren.

Surprose heeft meerdere soorten rozen van dezelfde kleur. Zo hebben we de rode Naomi, de rode EverRed, donkerrode rozen, bijna zwarte rozen en rode rozen met lange stelen. Ons assortiment is enorm uitgebreid, je vindt er altijd een soort die past bij jouw geliefde of bij een bijzonder moment. Ook de aantallen rozen die je geeft hebben een bepaalde symboliek, daar lees je in deze blog meer over.

Een duurzaam geschenk

De eeuwenoude geschiedenis, de symboliek en de betekenis van kleuren en aantallen zorgen ervoor dat het geven van rozen een ultiem cadeau is. Want achter elk boeket schuilt een symbool dat weer past bij verschillende gelegenheden en persoonlijke voorkeuren. Dat maakt een boeket rozen tot het perfecte geschenk. Een perfect en duurzaam geschenk zelfs. Want de meeste rozen, mits je ze goed verzorgd, staan ruim twee weken op de vaas. Zeker de rozen van Surprose, deze zijn soortecht en komen rechtstreeks van de kweker. Zo zit er dus achter elke roos een transparant verhaal. Daarbij gebruiken wij zo min mogelijk plastic in ons verpakkingsproces en kiezen we bewust voor een samenwerking met de DHL en hun GoGreen-methode.

Het perfecte geschenk in de perfecte verpakking

Rozen geschenk Wij willen niets liever dan van het ontvangen een feestje maken. Wij vinden het heel belangrijk om de ontvanger een speciaal gevoel te geven. En dat begint, volgens ons, bij het in ontvangst nemen van onze unieke en luxe Surprose doos. Het feestje gaat verder bij het unboxen en het lezen van de persoonlijke boodschap en vervolgens bij het op de vaas zetten van de rozen. Ook al verdwijnen de rozen na ruim twee weken, de symboliek en het persoonlijke kaartje zullen veel langer blijven hangen.

Weet je niet goed van welke kleur rozen jouw geliefde, vriendin, buurvrouw of beste vriend houdt? Kijk dan naar de symboliek van de kleur en vervolgens naar de aantallen. Verwerk deze symboliek als boodschap op het persoonlijke kaartje dat wij gratis aanbieden. Zeker weten dat de ontvanger van paarse rozen gaat houden zonder dat hij of zij dat zelf wist!

Op zoek naar een perfect boeket?

Ben jij verliefd geworden op de waarde van de roos, op de geschiedenis, de symboliek en op de vele kleuren en soorten. En heb jij hierbij het perfecte geschenk gevonden? Duik dan onze webshop in op zoek naar het de perfecte roos. Want rozen cadeau geven is altijd een goed idee. Wil je een luxe geschenk, zoals een goede fles wijn of een doos Lindt chocolade, toevoegen aan jouw boeket rozen? Ons uitgebreide assortiment geschenken vind je hier.


Onze voordeel boeketten:
  1. 10 roze David Austin rozen
    10 roze David Austin rozen - Keira
    € 69,95
    Leverbaar in 3 werkdagen

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum