Rozensoort: Hermosa

De Hermosa roos

Hermosa boeket De Hermosa is een roze roos die ook veelvoudig voorkomt als roos voor in de tuin. Bij Surprose kun je deze Hermosa roos alleen als snijbloem kopen en versturen! Deze roos is ontdekt door Lex+ The Rose Factory, in Ecuador. Wij halen deze roos van een kweker in Kenia. De zon staat daar ook hoog en dicht bij de evenaar, zodat de rozen nog steeds even sterk zijn, maar de reis naar Nederland is een stuk korter!

Rozen van de kweker

De kwekerij waar de Hermosa roos vandaan komt bestaat al sinds 1994 en is begonnen met een totaal van 2 hectare en 2 rozensoorten. Inmiddels is dat al gegroeid tot 21 hectare en worden er 13 verschillende rozensoorten geteeld. In totaal zijn hiervoor nu 434 medewerkers in Kenia aan het werk op deze 21 hectare grond! Ook de kwekers van Ol-Njorowa vinden het milieu en de bescherming hiervan erg belangrijk. Zij hebben namelijk al op een gebied van 12 hectare, maar liefst 4.000 bomen geplant. Ze zijn dan ook trots om te zien dat het bos aan het groeien is en er al verschillende vogels naar toe zijn gekomen! Andere rozensoorten die Ol-Njorowa teelt uit ons assortiment zijn onder andere: de Tacazzi rozen, de Paloma rozen en de Athena rozen.

Hermosa rozen bestellen

Hermosa roos De roze Hermosa roos heeft bij ons een steellengte van ongeveer 50 cm en heeft een knopgrootte van ca. 6 cm. Door de goede band die Surprose heeft met de kweker, kunnen wij deze Keniaanse rozen soms al de volgende dag leveren. De Hermosa roos wordt veelvoudig op haar kwaliteit gecontroleerd. Dit gebeurt zowel in Kenia als in Nederland. Doordat de Hermosa zo’n sterke roos is, is ze ook erg geliefd.
De gehele roos heeft een egale roze kleur. De buitenste bladeren kunnen soms groen zijn, dit zijn de beschermende rozenbladeren. Deze groene bladeren zorgen ervoor dat de roos binnen deze bladeren niet beschadigd raakt tijdens het transport. Mocht je deze buitenste bladeren van de Hermosa storend vinden, kun je deze van de roos verwijderen. Je kunt de groene bladeren dan voorzichtig naar beneden trekken. De rest van de roos zal hierdoor niet kapot gaan en het zal ook niet ten koste gaan van het vaasleven van je roos.

Eenmaal Hermosa rozen thuis ontvangen? Zorg ervoor dat je al het blad van de roos haalt dat in contact zou kunnen komen met het water. Wanneer het blad in het water komt zal dit ten koste gaan van de roos en kun je er minder lang van genieten. Daarnaast is het belangrijk om ongeveer 2 cm van de steel af te knippen in een hoek van 45 graden. Gebruik hiervoor een scherp mes of een rozenschaar. Als de bladen van je schaar niet scherp meer zijn, kun je de haarvaten waar je rozen door drinken dichtknijpen, waardoor ze niet kunnen drinken. Gebruik een schone vaas met vers water en gebruik je bloemenvoeding en geniet van je boeket rozen!

Roze rozen

Andere roze rozensoorten bekijken? Bekijk hier de: Sweet Revival, de Sophia Loren, de Paloma, Avalanche Sweet en de Pink Tacazzi. Of bekijk hier alle andere rozensoorten uit ons assortiment! In één oogopslag alle roze rozenboeketten bekijken kan natuurlijk ook. Hier vind je alle boeketten met roze rozen. Hieronder vind je al onze boeketten met de Hermosa roos.

Onze Hermosa rozen:
 1. 15 roze rozen met gipskruid
  15 roze rozen met gipskruid - Hermosa
  € 35,95
 2. Driekleurig boeket - Tacazzi
  Driekleurig boeket - Tacazzi
  € 49,95
 3. Luxe Engelse pastelmix
  Luxe Engelse pastelmix
  € 49,95
 4. 10 roze David Austin rozen
  10 roze David Austin rozen - Keira
  € 69,95
  Leverbaar in 3 werkdagen

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum