Rozensoort: Fiësta

De Fiësta roos

De naam van deze roos zegt al veel over deze roos. Het is een feestje om deze roos in huis te hebben. Deze roos heeft een speels effect en zal daarom meer sfeer in de kamer brengen. De Fiësta is een speciale roos. Deze roos heeft namelijk twee kleuren. De roos is oranje en heeft verticaal gele strepen over de rozenblaadjes!

De Fiësta roos

Fiësta roosDe Fiësta heeft dus twee kleuren. Het bijzondere van deze roos is dat de twee kleuren niet in elkaar overlopen of met in elkaar vervagen. De twee kleuren komen voor in de rozenblaadjes als strepen. Soms als gehele streep over het blad en soms als wat kortere strepen. Dit is een effect dat niet vaak voorkomt bij rozen! We hebben bijvoorbeeld ook de Paloma roos, maar bij deze roos heeft alleen de buitenste randen van de roos een andere kleur en deze kleuren vervagen wel in elkaar. Andere rozen in ons assortiment met meerdere kleuren zijn de regenboog rozen van de soort Vendela. Deze zijn wel geverfd. Fiësta is dus duidelijk een bijzondere verschijning!
De kleuren heeft de roos geheel natuurlijk gekregen, deze roos is dus niet geverfd. Er is hier geen inkt aan te pas gekomen. Het is dan ook niet meer dan begrijpelijk dat elke Fiësta roos er anders uit kan zien. De strepen van de kleuren hebben geen vast patroon. Het zou dus kunnen zijn dat de rozen die je bij ons op de webshop hebt gezien een ander patroon hebben dan die je bezorgd krijgt. Wat wel zeker is, is dat de rozen exclusief en uniek zijn!

Waar komt de Fiësta vandaan?

Fiësta boeketDeze rozensoort is bedacht door de veredelaar Lex+ The Rose Factory in Ecuador. De Fiësta rozen die wij in ons assortiment hebben komen niet uit Ecuador. De Fiësta rozen van Surprose komen uit Kenia en worden daar gekweekt door de kweker Omang. Kenia is een warm land met veel zonuren en relatief weinig regen. Ook staat de zon er erg hoog, omdat het zo dicht bij de evenaar ligt. Omang is onder andere in het bezit van een KFC certificering. Dit is een certificatie die wordt uitgereikt door het Kenya Flower Council en gaat over milieu en arbeidsomstandigheden. Omang is tevens silver member genoemd, dit wil zeggen dat ze ook in duurzaamheid en kwaliteit zeer hoog scoren! Deze kweker staat voor enthousiasme, plezier en mogelijkheden. Ze zijn goed in het kweken van rozen met grote rozenknoppen.

Meer over de Fiësta

De rozen hebben een steellengte van ca. 60 cm. Het mooiste zijn de rozen dus op een middelgrote tot grote vaas. Deze speciale roos komt maar in een enkel boeket in ons assortiment voor. Doordat deze roos zo speciaal is zijn ze helaas niet direct beschikbaar. De rozen hebben een levertijd van 3 tot 4 werkdagen. De rozen worden na bestelling geknipt bij de kweker en zo spoedig mogelijk vervoerd naar de binderij, waar ze met de hand gebonden worden tot een boeket, samen met panicum. De panicum zorgt ervoor dat het een speels boeket wordt! Het doet een beetje denken aan een veldboeket. Het boeket in ons assortiment zal, wanneer beschikbaar, hieronder worden getoond. Andere rozen met een vergelijkbaar bijzonder kleurverloop zullen ook bij beschikbaarheid worden getoond!

Rozen met kleurverloop:

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum