Vrouwendag

Rozen voor Vrouwendag - 8 maart!

Van hoog naar laag sorteren

Misschien ben je ook geïnteresseerd in:

Kies je aantal rozen Kies je aantal rozen

Kies je eigen aantal rozen
Kies zelf het aantal rozen in je boeket!

Rozen voor je verjaardag Rozen voor je verjaardag

Rozen voor een verjaardag
Verras de jarige met een boeket rozen!

Rozen voor liefde Rozen voor liefde

Rozen voor je geliefde
Laat je liefde zien met rozen!

Internationale Vrouwendag - 08-03-2022

Rozen voor VrouwendagOp 8 maart is het weer internationale Vrouwendag. Deze dag wordt ook wel 'De dag van de vrouw' genoemd. De dag is ontstaan door de grote verschillen die er waren tussen mannen en vrouwen. Deze speciale gelegenheid wordt al sinds 1911 in vele landen gevierd. Er wordt stil gestaan bij de rechten van de vrouw in verhouding tot en in vergelijking met die van de man. Het doel in het begin van de vieringen was dan ook het verbeteren van de rechten van de vrouw. Dit speelt uiteraard nog steeds een grote rol bij de vieringen van deze dag, maar tegenwoordig staan er ook andere thema's hoog op de agenda. 

Vrouwendag 2022

Elk jaar wordt er rondom deze dag een nieuw thema gekozen, dat in dat jaar centraal zal staan bij de viering van internationale Vrouwendag. Thema's zoals geweld tegen vrouwen en een gelijke behandeling voor vrouwen en mannen zijn dan ook al aan het bod geweest. In 2022 is het thema solidariteit en de kracht van verandering. 

Hoe vier je Vrouwendag?

Het meest belangrijke van deze feestdag is natuurlijk dat er wordt stilgestaan bij de rechten van de vrouw en de ongelijkheid die er is tussen mannen en vrouwen. Doorgaans worden er veel activiteiten georganiseerd zoals: theatervoorstellingen, films, shows en workshops. Het gaat erom dat er op deze dag wordt stilgestaan bij de rechten van de vrouw. Hoe jij kunt bijdragen? Laat die ene vrouw weten hoe belangrijk zij voor je is en dat je haar respecteert. Zet haar in het zonnetje!

Bloemen voor Vrouwendag

Rozen voor vrouwenVier Vrouwendag door een boeket te versturen naar de vrouw die belangrijk is in jouw leven. Of het nou je moeder is, die veel voor je gedaan heeft. Je vrouw, die altijd druk is met de kinderen en haar werk. Je dochter die enorm hard werkt voor haar toekomst. De vrouw die voor jou belangrijk is verdient het om verrast te worden met een prachtig boeket rozen!

Stuur een boeket bloemen naar die belangrijke vrouw. Je kunt kiezen voor een gewenste leverdatum en verras die belangrijke vrouw met een prachtige bos bloemen op internationale Vrouwendag! Vergeet dan ook niet om een wenstekst achter te laten. Hier kun je een persoonlijk bericht achterlaten, deze tekst komt namelijk op het kaartje dat bij het boeket wordt verstuurd. In plaats van een wenstekst, kun je ook een persoonlijke videoboodschap achterlaten. Er wordt dan een QR-code op het kaartje geprint, die de ontvanger kan scannen met een telefoon. Eenmaal gescand komt dan jouw videoboodschap in beeld! 

Waarom rozen voor Vrouwendag?

Het nummer één cadeau voor vrouwen, wat het meest wordt gegeven, zijn bloemen. Wie wordt er nou niet vrolijk van een boeket verse bloemen van iemand die je lief hebt en die laat weten dat je trots bent op haar? Maar waarom rozen? Rozen staan voor liefde, dat hoeft niet persé romantische liefde te zijn. Het kan ook de liefde tussen twee vriendinnen, moeder en dochter of zoon, broer en zus of een andere belangrijke vrouw in je leven zijn. Let wel: elke kleur roos heeft weer een aanvullende betekenis. Je kunt de kleur van je boeket dus uitzoeken, gericht op degene wie je de rozen wilt sturen!

Rozen voor Vrouwendag

Internationale Vrouwendag boeketZoals hierboven genoemd heeft iedere kleur roos een betekenis. Een prachtig boeket rode rozen is natuurlijk erg mooi, maar kan ook verkeerd overkomen. Daarom hieronder op een rij per kleur de betekenis van die kleur. Dan zit je in ieder geval niet verkeerd!

  • Rode rozen - Liefde
  • Roze rozen - Dankbaarheid
  • Paarse rozen - Betovering
  • Witte rozen - Trouw en een frisse start
  • Oranje rozen - Warmte en vreugde
  • Gele rozen - Vriendschap
  • Groene rozen - Frisheid
  • Gemengd boeket - Vier het leven

Kom je er niet uit? Dan adviseren wij je om te kiezen voor roze rozen. De boodschap van dankbaarheid sluit namelijk goed aan bij de betekenis van Vrouwendag. Je stuurt dan ook niet meteen een liefdesverklaring aan de buurvrouw. Roze rozen is na rode rozen één van de meest verkochte rozenkleur die er is. Roze is een geliefde kleur om cadeau te sturen naar iemand anders. Roze rozen worden ook vaak gegeven voor Moederdag!

Weet jij toevallig dat de kleur roze niet past bij de ontvanger van de rozen? En je wilt geen rode rozen versturen? Ga dan voor een gemengd boeket. Hierin zitten meerdere kleuren door elkaar, wat zorgt voor een vrolijk geheel. Een gemengd boeket kan altijd en eigenlijk ook voor iedereen! De betekenis: 'vier het leven', past ook goed bij Vrouwendag. 

Boeketten voor Vrouwendag

Rozen bestellen voor Internationale Vrouwendag - 08-03-2022

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum