De betekenis van witte rozen

De betekenis van witte rozen

De betekenis van Witte Rozen

Het versturen van witte rozen draagt een diepe en veelzijdige symboliek met zich mee. Hier zijn de belangrijkste betekenissen achter het versturen van deze prachtige bloemen:

 1. Onschuld en Zuiverheid: witte rozen worden vaak geassocieerd met puurheid en onschuld. Dit maakt ze een populaire keuze voor bruiloften en doopceremonies, waar ze de zuiverheid van de liefde en het nieuwe begin symboliseren.
 2. Nieuwe Beginnen: omdat witte rozen een schone lei en een nieuw begin symboliseren, worden ze vaak gegeven bij nieuwe ondernemingen, zoals een nieuwe baan, een verhuizing, of een nieuw hoofdstuk in iemands leven.
 3. Eerbied en Respect: witte rozen worden vaak gebruikt bij herdenkingsdiensten en begrafenissen om respect en eerbied te betuigen aan de overledene. Ze symboliseren ook de hoop op spirituele wedergeboorte en eeuwige vrede.
 4. Geheimhouding: in de taal van bloemen, bekend als floriografie, kunnen witte rozen ook geheimhouding betekenen. In het Victoriaanse tijdperk werden ze soms gebruikt om geheime boodschappen over te brengen.
 5. Zuivere Liefde: witte rozen staan voor een zuivere, onvoorwaardelijke en eeuwige liefde. Ze zijn een populaire keuze om te geven aan iemand voor wie men diepe en oprechte gevoelens koestert, zonder de gepassioneerde liefdesverklaring die rode rozen vaak hebben.

Kortom, het versturen van witte rozen kan een krachtig en betekenisvol gebaar zijn, afhankelijk van de context en de relatie tussen de gever en de ontvanger. Of het nu gaat om het vieren van een nieuwe stap in het leven, het tonen van diep respect, of het uiten van zuivere liefde, witte rozen spreken vaak tot de kern van menselijke emoties en relaties.


De mooiste witte rozen: 


Gelegenheden om witte rozen voor te bestellen

Witte rozen zijn geschikt voor een verscheidenheid aan gelegenheden vanwege hun symbolische betekenissen van zuiverheid, onschuld, nieuwe beginnen, en respect. Hier zijn enkele specifieke gelegenheden waarbij het geven van witte rozen passend is:

 1. Bruiloften: witte rozen zijn populair op bruiloften vanwege hun associatie met zuiverheid, onschuld, en nieuwe beginnen. Ze kunnen worden gebruikt in bruidsboeketten, decoraties, of als geschenk aan het bruidspaar. Alle bruidsbloemen >
 2. Doopceremonies: ze symboliseren zuiverheid en onschuld, waardoor ze een mooi geschenk zijn voor een doopsel of andere religieuze initiatieriten.
 3. Verlovingen: bij verlovingen kunnen witte rozen de belofte van een nieuw begin en een zuivere, eeuwige liefde vertegenwoordigen.
 4. Jubilea: ze zijn ook geschikt voor het vieren van jubilea, vooral wanneer het gaat om het markeren van een langdurige, zuivere relatie.
 5. Gelegenheden van liefde: witte rozen kunnen worden gegeven als een gebaar van vergeving en verzoening, om conflicten op te lossen en opnieuw te beginnen met een schone lei.
 6. Begrafenissen en Herdenkingen: ze worden vaak gebruikt bij begrafenissen en herdenkingsdiensten om respect en eerbied te betuigen aan de overledene, en om hoop op spirituele wedergeboorte en vrede uit te drukken.
 7. Nieuwe Beginnen: bij gebeurtenissen zoals een nieuwe baan, een verhuizing, of het starten van een nieuw project, kunnen witte rozen worden gegeven om succes en een nieuw begin te wensen.
 8. Academische Prestaties: ze kunnen ook een mooie gift zijn bij het behalen van een diploma of een andere academische prestatie, waarbij ze een nieuw begin en het bereiken van een belangrijke mijlpaal symboliseren.
 9. Vriendschap: als teken van zuivere vriendschap en waardering zonder romantische bijbedoelingen kunnen witte rozen een mooie manier zijn om iemand te laten weten hoeveel je hun vriendschap waardeert.

Door hun veelzijdigheid en diepe symboliek zijn witte rozen een prachtig geschenk voor veel verschillende gelegenheden, elk met hun eigen speciale betekenis en boodschap.Oorsprong van de witte roos

De oorsprong van de witte roos is zowel historisch als symbolisch rijk en diep geworteld in verschillende culturen en tijdperken. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de oorsprong en betekenis van de witte roos:

Historische Oorsprong

1. Oude Beschavingen:

o Oude Grieken en Romeinen: De witte roos werd door de oude Grieken en Romeinen gewaardeerd om zijn schoonheid en geur. In de Griekse mythologie werd de roos vaak geassocieerd met de godin Aphrodite (Venus in de Romeinse mythologie), de godin van de liefde en schoonheid.

2. Middeleeuwen:

o Tijdens de Middeleeuwen in Europa werd de witte roos een symbool van de Maagd Maria, wat haar associatie met zuiverheid en onschuld versterkte. In veel kunstwerken en religieuze iconografieën werd Maria vaak afgebeeld met witte rozen.

3. Victoriaanse Tijdperk:

o In de 19e eeuw, tijdens het Victoriaanse tijdperk, werd de taal van bloemen (floriografie) populair. Witte rozen werden gebruikt om gevoelens van onschuld en geheimhouding over te brengen.


Symbolische Betekenis van de witte roos

1. Zuiverheid en Onschuld:

o Zoals eerder genoemd, worden witte rozen vaak geassocieerd met zuiverheid, onschuld en maagdelijkheid. Dit maakt ze een populaire keuze voor bruiloften en religieuze ceremonies.

2. Vrede en Spiritualiteit:

o Witte rozen symboliseren vaak vrede en spirituele zuiverheid. Ze worden gebruikt in herdenkingsdiensten en begrafenissen om eerbied en respect te tonen en om spirituele wedergeboorte te symboliseren.

3. Nieuwe Beginnen:

o Witte rozen staan symbool voor een nieuw begin en worden vaak gegeven bij levensmijlpalen zoals een huwelijk, de geboorte van een kind, of een nieuwe onderneming.Botanische Oorsprong van witte rozen

De wilde roos, bekend als de Rosa alba, is een van de oorspronkelijke soorten waaruit veel van de moderne hybride witte rozen zijn gekweekt. Deze wilde rozen kwamen oorspronkelijk voor in Europa en delen van Azië. Door de eeuwen heen hebben kwekers verschillende soorten rozen gekruist om de prachtige variëteiten van witte rozen te creëren die we vandaag de dag kennen. De witte rozen die Surprose in haar assortiment heeft zijn:

Meer over onze soorten rozen vindt op onze Rozenlexicon >

Conclusie

De witte roos heeft een rijke en diverse oorsprong die teruggaat tot de oudheid, waarbij het zowel in mythologie als in religie een prominente rol heeft gespeeld. Door de eeuwen heen heeft de witte roos haar status als symbool van zuiverheid, onschuld, en nieuwe beginnen behouden, en blijft ze een geliefde bloem voor vele gelegenheden


Kies je eigen aantal rozenKies je eigen aantal rozen

Kies je aantal rozen

Alle rozen bekijkenAlle rozen bekijken

Alle rozen bekijken

Rozen en chocolade bestellenRozen en chocolade bestellen

Rozen en chocolade

Surprose mailenSurprose mailen

Contact opnemen

Leeftijds check
Je moet 18 jaar of ouder zijn, om dit product te kunnen kopen
Geboortedatum